Ervaringen ouders

Wij zijn erg tevreden over de begeleiding van Sonja. Onze zoon vindt de contactmomenten fijn en motiverend. Sonja is liefdevol en to the point; een mooie combinatie.
Ouders van R, 13 jaar
Onze zoon gaat altijd met veel plezier naar Sonja toe. Ze is rustig, vriendelijk en geeft echte, liefdevolle aandacht. Ze is heel creatief, kijkt echt naar je kind en neemt de tijd om haar bevindingen goed terug te koppelen naar de ouders.
Moeder van L, 7 jaar
Wat ik heel prettig vind aan Sonja is dat ze rustig en geduldig is. Ze heeft een lieve stem en meelevende houding. Ze sluit daardoor aan bij het kind. En door haar jarenlange ervaring als leerkracht snapt zij hoe het onderwijs werkt en hoe kinderen kunnen leren plannen en organiseren. Ik vind het een geruststellende gedachte dat zij met ons kind meekijkt waar hij mij er niet altijd meer bij wil betrekken terwijl ik weet dat dingen soms niet goed gaan. Het machteloze gevoel is daardoor minder en ik voel me door Sonja's begeleiding ook ontlast als ouder. Ik zou andere ouders aanraden contact met haar te zoeken, over die drempel te stappen en te ervaren hoe steunend het kan zijn.
Moeder van T, een kind met autisme,13 jaar
Het coachingstraject ervaar ik als een goede ondersteuning in de ontwikkeling naar meer zelfstandigheid van mijn zoon. Het is prettig om mijn zorgen te kunnen delen met iemand die ook didactisch is onderlegd zodat leerproblemen vertaald kunnen worden naar praktische oplossingen. Sonja weet haarfijn aan te sluiten bij de ontwikkeling van mijn kind en dat geeft perspectief. Mijn zoon leert veel van haar begeleiding en aan de zijlijn ik ook. Ben dankbaar voor alle inzichten en prettige wijze van communiceren.
Vader van T, 13 jaar
Wij zijn heel blij met de begeleiding van Sonja. Na aanvankelijke scepsis bij onze zoon (hij had helemaal geen zin in extra begeleiding) heeft Sonja zijn vertrouwen gewonnen en is hij nu heel bij met de begeleiding: Sonja kan goed helpen plannen en creëert daarmee overzicht. Sonja blijft altijd rustig. En ze kan ook inhoudelijk helpen met vakken!
Moeder van H, 16 jaar
Door Sonja's warme persoonlijkheid en oprechte aandacht voelde onze dochter zich direct veilig en gezien. Op een speelse manier heeft zij de mogelijkheid gehad om bij Sonja helemaal zichzelf te zijn. We wensen ieder kind de ervaring om buiten je ouders en gezin ook vrij te zijn. Sonja was voor ons een welkome aanvulling in ons gezin. Bedankt!
Ouders van E, 7 jaar
De begeleiding van Sonja, aan onze dochter van 11 jaar, hebben wij ervaren als liefdevol, doorstartend, afgestemd, met een open blik en professioneel. Sonja bood een veilige plek waar onze dochter in al haar puurheid en met haar creativiteit kon zijn. Waar ze leerde, met kleine stapjes, om met haar gevoelige aard om te gaan. “Je hebt de tijd en neem de tijd”.
Moeder van B, 11 jaar
Onze 11 jarige dochter ging naar Sonja om zich zekerder te voelen, vooral in een bepaalde pestsituatie. Sonja heeft haar een aantal handvatten gegeven om hier anders naar te kijken en hoe er mee om te gaan. Onze dochter is blij met wat zij geleerd heeft. Het leek alsof er wat zorgen van haar schouders waren afgegleden.
Moeder van L, 11 jaar
De gesprekken met Sonja vind ik zacht, ze helpt me een weg in mijn gedachten waardoor ik de antwoorden op mijn vragen vond. De omgeving is haar praktijk voelt intiem en geborgen. Het gaf me de moed om te lachen en te huilen. Het hielp mij meer in contact te komen met het kind in mijzelf en mijn weg als volwassen vrouw rijker te vervolgen.
A, over ouderschapscoaching
Wat voor mij als moeder heel fijn was, was dat ik zelf het gevoel had dat ik mijn zorgen los kon laten. Dat ik zelf meer lucht kon voelen in de gesprekken met mijn dochter, omdat Sonja met ons mee keek en dacht. Mijn dochter zelf was aanvankelijk een beetje terughoudend, maar hoe fijn is het wanneer je als tiener zorgen hebt over je plekje in de groep en over je resultaten dat je dat met iemand anders kan delen dan met je ouders? Na enkele gesprekken verzamelde ze zelf onderwerpen om met Sonja te bespreken. In de loop van het jaar werd ze steeds zelfstandiger en zekerder. Ze kwam steeds meer los van de dynamiek tussen de meiden in de groep en is veel minder streng wat betreft haar schoolresultaten. Ze zit veel beter in haar vel. Vorige week hoorde ik mijn dochter aan de telefoon met een klasgenoot wijze dingen zeggen en ik complimenteerde haar daarvoor. Ze antwoordde dat ze zoveel had aan de gesprekken met Sonja dat ze nu anderen kan helpen. Dat is toch prachtig?
Moeder van H, 13 jaar

Wil je meer informatie of een afspraak maken?
Neem gerust contact met mij op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief