Werkwijze Kindercoaching

Als ouder wil je niets liever dan een gelukkig kind, dat blij en onbezorgd door het leven gaat.

Toch kan het zo zijn dat jouw kind een tijd wat minder lekker in zijn of haar vel zit. Het heeft een hulpvraag, waar je als ouder niet direct antwoord op hebt. Op zo’n moment kan een kindercoach helpend zijn.

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een kortdurende en laagdrempelige vorm van hulpverlening aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar. In mijn praktijk staan vertrouwen en positiviteit centraal. Door goed te luisteren naar wat het kind te vertellen heeft, onderzoeken we samen wat er speelt en welke behoeftes er zijn. We gaan op een speelse manier op zoek naar de kwaliteiten en mogelijkheden, naar kracht en kwetsbaarheden.

Als het kind zich bewust is van zijn of haar persoonlijke kwaliteiten is het weer in staat om de uitdagingen van het leven aan te kunnen. Het is mijn streven om het kind weer in zijn kracht te laten komen en blij te laten zijn met zichzelf, zodat het vol vertrouwen de wereld tegemoet kan treden.

Ieder kind is uniek. Daarom heeft ieder coachingstraject een eigen karakter. Ik maak tijdens het coachen graag gebruik van spel, kunstzinnige werkvormen, lichaamswerk, ontspanningsoefeningen en verhalen. Hoofd, hart en handen worden hierbij aangesproken.

Als kindercoach bied ik hulp bij:

 • onzekerheid
 • verbeteren van sociale vaardigheden
 • omgaan met pesten en gepest worden
 • emotieregulatie
 • faalangst of andere angsten
  concentratieproblemen of andere leerproblemen
 • (hoog)gevoeligheid
 • slaapproblemen
 • gedragsproblemen
 • verlies (door scheiding of overlijden)
“Wat ik heel prettig vind aan Sonja is dat ze rustig en geduldig is. Ze heeft een lieve stem en meelevende houding. Ze sluit daardoor aan bij het kind. En door haar jarenlange ervaring als leerkracht snapt zij hoe het onderwijs werkt en hoe kinderen kunnen leren plannen en organiseren. Ik vind het een geruststellende gedachte dat zij met ons kind meekijkt waar hij mij er niet altijd meer bij wil betrekken terwijl ik weet dat dingen soms niet goed gaan. Het machteloze gevoel is daardoor minder en ik voel me door Sonja's begeleiding ook ontlast als ouder. Ik zou andere ouders aanraden contact met haar te zoeken, over die drempel te stappen en te ervaren hoe steunend het kan zijn.”
Moeder van T, een kind met autisme,13 jaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief